Sensei Selene og Thomas

Selene og Thomas sammen Doshu Sensei

Selene Martine Grotkjær Kristensen. Shidoin 5. dan Aikikai.
Moriteru Ueshiba. Doshu Sensei. Aikikai.
Thomas Wessel Hansen. Shidoin 5. dan Aikikai.

I Frederiksberg Aikido Klub er den overordnede ledelse og undervisning varetaget af Selene Martine Grotkjær Kristensen Sensei og Thomas Wessel Hansen Sensei. De har begge titlen Shidoin, hvilket betyder, at de har en godkendt autorisation fra Hombu Dojo i Tokyo og fra Dansk Aikido Forbund som anerkendte aikidoinstruktører.

Selene og Thomas begyndte at træne aikido samtidigt i 1992. I 1997 rejste de begge for første gang til Japan for at bo og træne under deres første japanske aikido-sensei, Morihiro Saito som boede i en lille by der hedder Iwama i Ibaraki regionen. De har flere gange været uchideshi i aikidoens arnested, hvor grundlæggerens dojo og aikido-tempel ligger. (I Japan er en uchideshi en fuldtidselev, som bor i dojoen, træner og assisterer sin sensei i daglige gøremål.) Desværre døde Morihiro Saito af kræft i 2002 og Lene og Thomas stoppede med at rejse til Iwama. I 2004 vælger de i stedet at tage til aikido hovedkvarteret i Tokyo for at fortsætte deres træning hos Moriteru Ueshiba, som bliver deres nye Sensei.

Thomas har trænet kampsport siden 1974, startede først med judo, boksning og siden jiu-jitsu. I dag sidder Thomas i bestyrelsen i Dansk Aikido Forbund og har ansvaret for kontakten til hovedkvarteret i Tokyo ifm. gradueringer og arbejder også som organisationssekretær i Takemusu Aikido Danmark som er en af søjlerne under Dansk Aikido Forbund.

52964849 10218323844026273 2314013338385776640 n

Selene havde mange års erfaring med gymnastik, inden hun begyndte at træne Aikido. Selene er medlem i Dansk Aikido Forbunds gradueringskomité og er pt. den højst graduerede kvinde i Danmark inden for Takemusu Aikido. Gradueringskomitéen repræsenterer ledelsen i Takemusu Aikido under Dansk Aikido Forbund og er den øverste myndighed for klubberne i Danmark, som kan graduere direkte via hovedkvarteret Hombu Dojo i Tokyo.

Både Selene og Thomas har et indgående kendskab til Japan og japansk kultur. De mange ophold igennem snart 30 år har ført til en dybere forståelse af et land, der forbliver en gåde for mange. Selenes mangeårige interesse for grøn te (Matcha) og japanernes generelle te-kultur har gjort hende til lidt af en matcha-connaisseur. Selene har i dag sit eget firma hvor hun sælger matcha.

Aikidoen fra Iwama har været kendt i Danmark siden 70erne, men Selene og Thomas har været de første herhjemme, til at introducerer den aikido, som den bliver undervist i Hombu Dojo i Tokyo. I 15 år har de været sotodeshi (fuldtidselev, som bor uden for dojoen) i længere perioder i Tokyo, hvor de har dedikeret sig til træningen som direkte elever under Moriteru Ueshiba. Selene og Thomas rejser hvert år i Japan for at finde inspiration og for at træne i Hombu Dojo hos Doshu Sensei. 

De tilhører begge tredje generation af Aikido Senseis i Danmark. Efter mere end syv års mesterlære i aikido blev de i 1999 gradueret til Shodan (1.dan sortbælte) af Morihiro Saito Sensei og i dag er de begge gradueret til Go-dan (5.dan sortbælte) af Doshu Moriteru Ueshiba.

De har som de første danske elever fra Hombu Dojo deltaget i opvisningen All Japan Embukai i Tokyo. "All Japan" er verdens største aikido opvisning i Tokyo hvor alle de Japanske dojoer deltager. 

De  lægger begge vægt på, at træningen skal være udviklende og inkluderende. De mener at det er vigtigt, at have en solid basistræning som kan udvikle sig til det som kendetegner aikido bedst, de flydende og cirkulære bevægelser som kan improviseres i det uendelige. De lægger desuden stor vægt på at tilpasse undervisningen, så alle uanset køn, styrke og størrelse kan få glæde af aikidoen.

doshulenethomas

I 2006 valgte de, at tiden var inde til at starte deres egen dojo, baseret på de erfaringer, de havde gjort sig igennem to årtier med træning, undervisning og udlandsophold.

Kort efter deres hjemkomst fra Japan i 2007 slog Frederiksberg Aikido Klub dørene op for første gang med hjælp fra venner, Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Idræts Union.

Aikidoen har bragt Selene og Thomas mange spændende steder hen. Udover at have trænet i O-Senseis gamle dojo, Ibaraki Shibu Dojo i Iwama, og Hombu Dojo i Tokyo, har de også trænet aikido i Rusland, Sverige, Tyskland, Frankrig og Italien.

Selene og Thomas har i mange år samarbejdet med Seidokan Japan Center og i 2006 modtog de begge som et æresbevis det meget velmeriteret Dojo Mon fra Seido Ryu Karate. Hermed findes der tre aikidokaer i hele Danmark (den sidste er Ethan Monnet Weisgard), som siden 1985 har modtaget Seido Ryus æresgrad i karate som kamsportsudøvere uden for karate-systemet.

Praktisk info

Kontakt os på dette link.

Adresse:
Frederiksberg Aikido Klub, Bülowsvejhallen, Bülowsvej 34. 1870 Frederiksberg C

Træningstider:

Mandag
18.30 - 19.30: Våbentræning
19.30 - 20.30: Aikido

Onsdag
19.00 - 20.00: Aikido
20.00 - 21.00: Aikido

Fredag
17.30 - 18.30: Aikido
18.30 - 19.30: Aikido

Søndag
10.00 - 11.00: Børn

Våbentræning er fra 6 kyu.

Prøvetime hver mandag kl. 19.30

Omklædning
Herre og Dame omklædning på 1.sal. (Husk sandaler eller badetøfler)

Træning
Træning foregår i den lille sal i stueetagen.

Pris
Indmeldelse koster 450 kr. (Børn 400 kr.) Det dækker to måneders træning og for voksne, et års medlemskab i Dansk Aikido Forbund. Herefter koster det 200 kroner om måneden at være medlem for både børn og voksen.