Træningsfilosofi

10384663 10152461546072030 5197909413882165525 n 2

En livsindstilling

I det feudale Japan skulle samuraierne ikke blot kunne kæmpe med et sværd, men de skulle også kunne forsvarer sig hvis de mistede deres sværd i kamp. Derfor var der ligeså mange skoler (Ryu) som der var dygtige og erfarne Samuraier der hver især førte deres klans kamperfaringer med sig.

Aikido er i dag en moderne kampkunst forstået på den måde, at konceptet, som er fra 1920'erne, bygger på gamle traditionsrige skoler/stilarter, bl.a. daitō-ryū aiki-jūjutsu, som menes at kunne spores tilbage til år 1045 og danner fundamentet for denne "nye" sammensatte stilart, der tilsat en god portion filosofi skaber en træningsform og en livsindstilling, som er udviklende for både kroppen og sindet. Aikido er ikke blot en kampteknik, men i høj grad også en personlig udviklingsproces, der i vidt omfang er baseret på mesterlære. Selv om aikido er en "ny" form for budo, er det måske den, der mest trofast har bevaret formålet med budo. Der findes ikke konkurrencer i aikido, og dermed har aikido elimineret hele konceptet med en vinder og en taber - det er ganske enkelt i strid mod filosofien i aikido.

Interessant nok starter mange nye læsere med at klikke på vores træningsfilosofi. Vi vil nok anbefale at du læser om vores træning først. Vores filosofi eller livsanskuelse tiltrækker mange til at ville træne aikido. Selvom filosofien og træningen går hånd i hånd, så er det først og fremmest den fysiske træning du vil møde først.

Harmoni frem for konfrontation
Der er ingen ensartet opfattelse af, hvad aikidoens filosofi er i dag. Filosofien kan siges at have rødder i buddhismen og shintoisme. Men al aikido er baseret på visse principper, udtænkt af O-Sensei, der overordnet set har sit udspring i disse filosofier. I Japan går Shinto og Buddhisme hånd i hånd. Shintoisme handler om naturkræfter og Buddhisme om oplysning (Den oplyste). Disse principper omfatter harmonisering snarere end konfrontation med angriberen, at handle beslutsomt og være til stede i øjeblikket, og at lade teknikkerne flyde naturligt ved at være i harmoni med sig selv og omgivelserne.

O-Sensei mente, at en vedvarende udforskning og læring af aikido fremmer ens udvikling som menneske, og som et bedre menneske kan man bidrage til en bedre verden. Kort før sin død sagde O-Sensei: "Aikido er for hele verden. Træn ikke for din egen skyld, men på vegne af hele menneskeheden."

Men aikido er mere end summen af filosofien.

Aikido er en meget hierarkisk struktureret og traditionel kampkunst. Der lægges stor vægt på loyalitet, høflighed og personligt ansvar. Alle arbejder sammen til gavn for fællesskabet. Aikido handler også om uddannelse, ambition, hårdt arbejde, tålmodighed og beslutsomhed.

Ordet "aikido" består af tre tegn:
合 – ai – harmonisering
気 – ki – sind, vilje, og energi
道 – do – vejen eller stien

Læs meget mere om Aikidoens historie - i Japan, Skandinavien og Danmark - i vores Aikipedia

Praktisk info

Adresse:
Frederiksberg Aikido Klub, Bülowsvejhallen, Bülowsvej 34. 1870 Frederiksberg C

Træningstider:

Mandag 
18:30 - 20:00 Avanceret træning
20:15 - 21:15 Basis træning (Begynder)

Onsdag
17:30 - 18:30 Junior træning
18:30 - 20:00 Avanceret træning
20:15 - 21:15 Basis træning (Begynder)

Søndag 
10:00 - 11:00 Børne træning 
11:00 - 12:00 Unge træning
12:30 - 13.30 Våbentræning (Forbeholdt)

Omklædning
Herre og Dame omklædning på 1.sal. (Husk sandaler eller badetøfler)

Træning
Træning foregår i den lille sal i stueetagen.