Aiki review
aikidogroup

Her kan du læse hvad nogle af vores medlemmer synes om at træne i Frederiksberg Aikido Klub.

Navn: Patrick Stenderup Nielsen
Alder: 26
Nationalitet: Dansk

Aikido er noget forskelligt, for enhver som træner det, og der er lige så mange betragtninger og synspunkter af hvad aikido er, som der er aikido udøvere. Med udgangspunkt i min træning, og den tid jeg har haft i Frederiksberg aikido klub, vil jeg komme med mit udlæg af, hvad min motivation for at træne aikido er. Jeg vil fortælle, hvordan jeg betragter den som som selvforsvar, og jeg vil komme ind på hvad aikidoen har haft af betydning for mit liv.

For 5 år siden trådte jeg ind i Dojoen (træningssalen) i Frederiksberg aikido klub, det er en af de bedste beslutninger jeg har taget i mit liv. Efter at have haft den første prøvetime, gik jeg derfra med en følelse af at jeg lige havde mødt den mest imødekommende gruppe af mennesker man kan forestille sig. Aldrig var jeg blevet taget så godt imod, og med tiden er det bånd som jeg føler med alle som træner i klubben, blevet vigtigere for mig end det at træne selvforsvar.

I dag ønsker jeg, at alle der træder ind af døren første gang, skal opleve den samme oplevelse af imødekommenhed, som jeg oplevede den første dag, og alle i klubben kæmper for det samme, hvilket er det, der giver os en fantastisk atmosfære at træne i.

Aikido bliver tit anklaget for ikke at være realistisk i sin træning, og derfor heller ikke i selvforsvars sammenhæng. Argumenterne for den påstand er ofte, at vi ikke slås mod hinanden, men arbejder sammen i par, hvor vi øver en teknik, som er forevist af instruktøren. Det er rigtigt, at vi ikke kæmper mod hinanden, men det hænger til dels sammen med, at en aikido udøver bruger modstanderens moment og fart til sin fordel, og derfor vil to aikido udøvere aldrig kunne kæmpe mod hinanden, da de begge ville vente på, at den anden angreb. Når jeg kigger på aikido som selvforsvar, så er det vigtigste, som jeg kan tage med fra min træning, en forståelse af afstand til min modstander, en timing så jeg kan tilpasse mine bevægelse til hans, og en forståelse af en menneskekrop, og hvordan jeg kan manipulere og bøje den på forskellige måder.

De tre ting er efter min opfattelse, de 3 mest essentielle ting man skal kunne for at kunne forsvare sig selv, og det lære rigelige af gennem min træning. Det med at lære at forstå, hvordan en menneskekrop er sat sammen og fungere, er, netop noget som os der træner aikido efter min mening, forstår bedre end de fleste andre. Det skyldes at vi arbejder sammen i træningen, og ”tillader” at der bliver lavet forskellige teknikker på os. Hver ny teknik er et stykke værktøj man kan putte i sin ”selvforsvars værktøjskasse”, og når man så efter relativt kort tid, har fået alt værktøjet (og der er over 250 teknikker i alt), så kan man begynde at bruge flere år eller et helt liv, hvis man bliver rigtigt bidt af aikidoen og har tålmodigheden, på at skifte værktøjet ud til værktøj af bedre kvalitet, og den jagt på at finpudse sit værktøj og gøre det bedre stopper aldrig.

Derfor er det vigtigt at begynde at træne aikido, og blive ved med at træne aikido. Det at blive ved med at træne aikido, er noget jeg har været meget stædig omkring. I løbet af den tid jeg har dyrket aikido, har gået fra at være meget begejstret for at træne, til at miste motivationen fuldstændig, til nu hvor min motivation er større end nogensinde. Gennem den tid har jeg i mit privatliv gået fra at være usikker på hvilken retning mit liv skulle tage, til at have et fedt job som jeg var meget glad, for og arbejdede minimum 55 timer om ugen med, til at være ledig og vente på at begynde på min drømmeuddannelse. Gennem alt den tid, har der været to konstanter i mit liv, den første har været min kæreste gennem 8 år, som jeg elsker over alt på jorden, og den anden har været aikido, som jeg elsker (næsten) lige så højt.

På den måde har jeg, uanset hvor godt det er gået i mit liv, eller hvor stresset jeg har været, haft aikido som et fikspunkt, eller som en slags stabilt fundament. Det har givet ro i min hverdag, og givet mig et fristed, hvor jeg har kunne søge ind i mig selv, og fokusere på at udvikle mig personligt og teknisk. Det har på en måde været et fristed for mig. Om andre ønsker at bruge aikidoen på sammen måde, er op til dem selv,men det her har været mit udlæg af betydningen af aikido.... for mig.


Name: Sigismund
Age: 21
Nationality: Dansk

I marts 2014 startede jeg på Aikido hos Lene og Thomas Sensei. Interessen for Aikido kommer fra filosofien om, at kraften fra din modstander skal bruges, så synergi opstår. Fokus på cirkler er i alle teknikker og er en grundlæggende del af filosofien. Det er fascinerende, hvordan udførelse af Aikido skal gøres med et konstant fokus på sit center. Et godt center finder man på de blå måtter på Frederikdsberg. Du træder ind i det lyse rum til smilende mennesker og den gode stemning i Dojoen. Lene og Thomas har gejst og overskud i undervisningen. Kom over og vær med!!!


Name: Jan
Age: 52
Nationality: Dansk

Jeg startede med at dyrke Aikido i en alder af 44 år og har fundet mig rigtigt godt tilpas i Frederiksberg Aikido Klub. 
I den tid jeg har været i klubben, har jeg mødt mange forskellige personer - også med forskellige trosretninger som er kommet og gået. Livet tager mange drejninger som gør, at man vælger noget fra og til. 
For mig har det betydet, at jeg møder nye mennesker med andre betydninger og meninger, som har beriget mig med større forståelse for hvad Aikido er.
Aikidoen har gjort mig mere bevidst om min krop og koordinationsevne.
Jeg er blevet mere selvsikker og fået selvværd og alt dette igennem mine træningskammerater og fra Thomas og Lenes rejse i Aikidoens verden.
 

Name: Marek
Age: 18
Nationality: Dansk
 
Jeg meldte mig ind, ikke kun for at lære at kunne forsvare mig selv, men også for at arbejde med mig selv som menneske. Jeg havde læst lidt på siden, men så snart man møder menneskerne bag denne klub, var jeg sikker på at dette var det rigtige sted. Der er så meget mere i kampsport end blot øvelserne og traditionerne. Det er næsten en livstil. Man bliver fysisk træt efter en træning, men man får også bare mere overskud. Som den yngste på holdet var det meget nervepirrende den første dag, men denne klub er simpelt hen fantastisk! Når vi træner kampsport betyder sammenholdet alt, og der er et rigtig godt sammenhold i Frederiksberg Aikidoklub. Da jeg blev modtaget følte jeg mig meget tryg, selvom det var meget nyt for mig. Det tog lang tid for mig at lære, men intet svært kommer nemt? Man lærer af meget hinanden, men også meget om sig selv igennem træningen. Jeg synes Aikido giver mig mere overskud i hverdagen, trods det, at vi træner om aftenen.


 Name: Julien
Age: 31
Nationality: French

I´ve been training Aikido for two years now, and will be attend 5th Kyu graduation in December 2014. I've been training beetween 1 time or 2 time a week, with some small periods without training at all due to a tight business travels agenda.
I started Aikido a bit by random, I was looking to enroll a martial art training to keep fit during the long danish winter. I tried one "open/discover" session and i really had a super fit with the Dojo and Aikido as a martial art. I guess feeling welcomed in the dojo, even if i´m not a Danish speaker really helped me to hang on.
Training at the Dojo is done by Sensei Thomas and Sensei Lene, which are also helped by a group of Sempai. In most session, you have the luck to train with a lot of experienced (black belt) people and this is great. Lene and Thomas are very involved in both the training and the life of the Dojo. I feel they both care for having a holitistic and pedagogic approach linking the weapon training with the empty handed techniques and allways coming back to fundamental concepts. There is a great athmosphere and energy is that dojo, where people care of each other and are not "consumers"..

名前 ヒロコ (Hiroko)
年齢 40代
Nationality: Japanese

合気道を始めてどのくらい経つか。
5ヶ月。
どうして合気道に興味を持ったのか。
夫と同じ趣味を共有するため、夫に誘われたから。そして、夫婦喧嘩した時にやられっぱなしにならないために(笑)。
合気道を始める前(夫の家での練習台だった頃)は、手首などを痛めるのじゃないかと心配だったが、道場ではゆっくり確かめながら技を練習したり、先輩方も相手の力に合わせて下さるので、全くその心配はなかった。合気道では試合で勝ち負けを争うことはなく、技をかける側と受ける側に別れてお互いの技を磨き合う。自分自身と向き合うことで、一緒に稽古をしてくれる相手のことを思いやる気持ちや集中力の鍛錬になると思う。
FAK道場での稽古はどうか?
初めて道場に行った日から、先生方を始め、道場の皆さんがすぐに話しかけて来てくれて、とても友好的な雰囲気だった。稽古は初心者から有段者までみんな一緒に行うが、先生はもちろんのこと、相手をしてくださる先輩方からもいろんなアドヴァイスをいただく。技が少しでもきまると、こんな小さな私でも大柄なヴァイキングの男性を投げ飛ばすことができ、かなり気分がいい。稽古は1対1で行うことが多いが、メンバーの皆さんをよりよく知るためにも、毎回なるべく多くのメンバーと稽古ができるよう心がけている。皆さん、いろんな国の出身の個性豊かな人たちで、楽しくてよい人ばかり。和気あいあいと稽古するうち、道場では何もかも忘れて楽しめる。

また道場での礼儀作法や挨拶、技の名前など、すべて日本語なので、デンマークに居ながらにして、畳の上ではすっかり日本に帰った気持ちになれる。


Name: Eric
Age: 43
Nationality: French

Je pratique l'Aïkido depuis cinq ans. Deux ans en France et trois ans au Danemark, au club de Frederiksberg. Comme beaucoup d'enfants, j'ai commencé par le judo; ma mère ne voulait pas que je fasse de la boxe. Je me souviens de mon premier cours de judo, deux judokas me présentant le programme de la ceinture blanche. Je ne pouvais m'arrêter de rire. Ca avait l'air si facile et surtout très esthétique. Un nouvel univers s'ouvrait, j'étais heureux, j'avais trouvé. J'en ai fait quelques années, le judo rythmait mes semaines, mes années.
A la suite de blessures et de déménagements, j'ai du arrêter. Les années ont passées mais j'avais toujours envie de monter sur les tatamis, quelque chose manquait. Mon genou droit ne voulant plus faire de judo et des compétitions, je me suis tourné vers l'Aïkido. Ce n'est pas vraiment par hasard. J'avais acheté un livre d' Aïkido, j'adorais le feuilleter. Il y avait dans cet art un mystère.
J'habitais à Paris j'avais du temps, alors j'ai poussé les portes d'un dojo d' Aïkido. Et là, les odeurs, les mouvements, les sons, tout m' était familier. Les mêmes sentiments, vingt ans plus tôt.
Arrivant au Danemark, il me fallait un club. Le choix d'un club est difficile. Il repose sur le mariage d' éléments objectifs et subjectifs. Je pratique au dojo de Frederiksberg, j'y suis bien. Un mélange de rigueur et de décontraction, beaucoup de nationalités différentes, une bonne énergie.... et seulement deux stations de métro.
Après seulement cinq ans, je ne sais toujours pas très bien ce qu' est l' Aïkido et pourquoi je pratique un art martial un peu désuet, en revêtant une sorte de jupe noire. Je ne cherche rien de spirituel. J'aime l'efficacité, la bio-mécanique de l' Aïkido.
Si je continue, c'est aussi parce que je fais confiance en Lene et Thomas senseï. Je fais confiance au temps qui polit les pierres.
Quand je suis arrivé au dojo, il y a trois ans, un camarade m'a posé cette question: " Are you a fighter or a lover ? " Je ne sais toujours pas, alors je continue le chemin.
  

Navn: Saeed
Alder: 56
Nationalitet: Iransk

Da jeg fra første øjeblik trådte ind i den lille hal, hvor der bliver trænet aikido flere gange om ugen, følte jeg mig ikke fremmed mere. Jeg opfatter i dag klubben og dens medlemmer som en stor del af min familie.
Da jeg startede hos Thomas og Lene Sensei, oplevede jeg deres visioner med aikidoen og måden de bringer aikidoen til live for medlemmerne. De er visionære med deres Aikido.
Vægtningen mellem de gamle traditioner og nye fortolkninger af aikidoen, finder man hos Thomas og Lene Sensei. Set i mine øjne har deres liberale holdninger om Aikido skabt en ny udvikling, mens de samtidigt har bevaret de Japanske traditioner. Jeg lærer ikke kun ”af” (at lære noget af nogen), men jeg lærer også hvordan jeg skal lære fra mig. Thomas og Lene Sensei, er ikke kun fremragende Sensei´s, de er også gode venner og vejledere udenfor dojoen. Jeg kan sige mange gode ting om FAK, men kom selv og oplev Frederiksberg Aikido Klub, dojoen, dens medlemer, dens Sensei´s og måden der bliver trænet på.
 

Name: Driss
Age: 23
Nationality: French

I trained for one year, 3 years ago, and decided to start training again 3 months ago. I practised Judo for some years, and I was looking for a martial art with a similar spirit, without time consuming competitions, and maybe a bit less westernized. People are really friendly and make you feel part of the group from the beginning. No need to worry about language issues: Even though most of the people are Danish, there are a lot of internationals so lessons are taught in both English and Danish. The sensei and sempai are always available and willing to help you and make you progress. In summary, the atmosphere is really good, the people are great, and aikido amazing, I can only recommend it!
 

Name: Roberto
Age: 50
Nationality: Italian

When I started at Frederiksberg Aikido Club for about two and a half years ago, I experienced a positive feeling between me and aikido. I have previous training in karate for several years with good results, but little interest. I chose Aikido because of its effective technique and harmonization. We all train both basic and advanced aikido whether you are a beginner or an experienced aikido practitioner. Our Sensei Thomas and Sensei Lene is very knowledgeable and helpful and you feel instantly motivated and welcome. Personally I am very happy with my dojo and I can recommend it highly.

Praktisk info

Adresse:
Frederiksberg Aikido Klub, Bülowsvejhallen, Bülowsvej 34. 1870 Frederiksberg C

Træningstider:

Mandag 
18:30 - 20:00 Avanceret træning
20:15 - 21:15 Basis træning (Begynder)

Onsdag
17:30 - 18:30 Junior træning
18:30 - 20:00 Avanceret træning
20:15 - 21:15 Basis træning (Begynder)

Søndag 
10:00 - 11:00 Børne træning 
11:00 - 12:00 Unge træning
12:30 - 13.30 Våbentræning (Forbeholdt)

Omklædning
Herre og Dame omklædning på 1.sal. (Husk sandaler eller badetøfler)

Træning
Træning foregår i den lille sal i stueetagen.