Sensei Keith Olen Barger, en dansk pioner

keitholen

Keith Olen Barger Shihan kan uden tvivl kaldes for en pioner og entrepreneur i Dansk aikido historie.

Keith er en fremtrædende person i udviklingen af aikido i Danmark. Keith var med til at introducere aikidoen i Danmark og det er svært at forestille sig en mere vigtig rolle i vores danske aikido historie.

I 1973 begyndte Keith Olen Barger som på det tidspunkt trænede Jiu-Jitsu også at træne aikido sammen med sin gode ven, Torben Krisbaum i Budokan på Amager Torv i København. I 1973 rejser Keith og Torben Krisbaum til et aikido seminar i Göteborg hvor Takeji Tomita Sensei underviste og allerede året efter i 1974 lykkedes det Torben Krisbaum og Keith at afholde den allerførste sommerlejr med Takeji Tomita Sensei i Danmark.

Keith havde også en nær kontakt til Leif Lynggard Nielsen Sensei som løbende havde besøgt Budokan i København og Keith var derfor i 1976 med til at starte Leif´s første klub Bosatsu, hvor Keith underviste fast hver lørdag.

I mellemtiden har Ulf Evenås og Lars-Göran Andersson fra Göteborgs Aikido Klub i Sverige fået ansvaret af Takeji Tomita Sensei at holde kontakten med danskerne og lære dem aikido. Nok mest på grund af, at Takeji Tomita Sensei ikke kunne forstå et ord på Dansk. På det tidspunkt underviste både Ulf og Lars-Göran i Göteborgs Aikido Klub under Takeji Tomita Sensei og i kølvandet på den ambition starter Torben Kriegsbaum, Keith Olen Barger og en anden ung mand, Torben B. Dyrberg den første selvstændige aikido klub, Københavns Aikido Klub i 1975.

I 1977 rejser Keith til Göteborg for at fortsætte sin aikido træning i et helt år under Takeji Tomita Sensei, Ulf Evenås og Lars-Göran Andersson.

Torben Kriegsbaum blev dermed Københavns Aikido Klubs første Sensei og Københavns Aikido Klub kom til at præge aikido udviklingen i Danmark op igennem 70erne.

Da Keith kommer hjem igen til Danmark fra Sverige er kontakten til Svenskerne og Takeji Tomita Sensei blevet godt etableret og Københavns Aikido Klub fortsætter med at træne under Takeji Tomita Sensei helt frem til 1992. Torben Kriegsbaum forlod Københavns Aikido Klub i 1982 og i mange år var han forsvundet for familie og venner. Han blev desværre fundet død i 1992 på et hotelværelse i Venedig, eftersøgt af Interpol.

Som en af de første danskere vælger Keith i 1983 at rejse til Iwama i Japan for at træne under Takeji Tomita´s lærer, Morihiro Saito Shihan og i 1984 vælger Keith at flytte til Japan i lidt over 2 år for at være uchi-deshi (indboende elev) i Iwama Dojoen under Morihiro Saito Shihan.

Keith Olen Barger blev udnævnt til Shihan i 2022. Som er den højeste titel man kan tildeles af Aikikai. Keith er dermed øverste ansvarlig i DTAF (Dansk Takemusu Aikido Forbund)

Keith Olen Barger er i dag 7.dan Shihan og Præsident for Dansk Aikido Forbund. Keith forlod Københavns Aikido Klub i 2005 for at hellige sig arbejdet med at udvikle aikidoen i Sydsjælland.

Keith er medlem af Dansk Aikido Forbunds gradueringskomite og rejser Danmark rundt for at graduerer på seminarer og i klubber. På den måde er Keith meget optaget af Dansk Aikido´s historie og ikke mindst udvikling og forandring. 

Praktisk info

Adresse:
Frederiksberg Aikido Klub, Bülowsvejhallen, Bülowsvej 34. 1870 Frederiksberg C

Træningstider:

Mandag 
18:30 - 20:00 Avanceret træning
20:15 - 21:15 Basis træning (Begynder)

Onsdag
17:30 - 18:30 Junior træning
18:30 - 20:00 Avanceret træning
20:15 - 21:15 Basis træning (Begynder)

Søndag 
10:00 - 11:00 Børne træning 
11:00 - 12:00 Unge træning
12:30 - 13.30 Våbentræning (Forbeholdt)

Omklædning
Herre og Dame omklædning på 1.sal. (Husk sandaler eller badetøfler)

Træning
Træning foregår i den lille sal i stueetagen.