Hvad er Aikido

blackbelt2aikido

Aikido er en Japansk kampkunst som er udviklet i starten af det 20. århundrede og baseret på gamle traditionelle stilarter. Grundlæggeren, Morihei Ueshiba (1883-1969) studerede i løbet af sit liv mange former for kamp og kampkunst og ud fra disse skabte han Aikido.

Den første ting, mange tænker på er formentlig, at Aikido er selvforsvar. Korrekt brug af aikido-teknikker kan nemt neutralisere en modstander - uden at forårsage unødig skade. Målet i Aikido er selvfølgelig at undgå kamp. Aikido søger ikke en kamp, men den frygter heller ikke en. 

Der er ingen konkurrence i Aikido. I stedet er målet din personlige udvikling. Grundlæggeren brugte udtrykket " Masakatsu agatsu katsu hayabi " som oversat betyder " den sande sejr er sejren over sig selv. " Denne udvikling foregår i dit tempo i fællesskab med andre. Derved forsvinder al prestige og skaber et miljø, hvor begyndere kan øve med erfarne, yngre til ældre, kvinder med mænd og så videre.

Repeterende træning i grundteknikker er en vigtig del af Aikido, især i starten fordi disse øvelser lægger grundlaget for din fortsatte udvikling i Aikido. Teknikkerne er præget af blødhed og fleksibilitet og du lærer at koordinere din krop og dit sind. Du lære at slappe af og finde dit fysiske center.

En naturlig reaktion er, at hvis nogen skubber til dig - trykker du tilbage, hvis nogen trækker dig, så trækker du også. Et helt grundlæggende princip i Aikido er imidlertid, at du ikke møder modstand med modstand, men at du går med bevægelsen.

For at træningen skal give resultater skal du være fokuseret, hvilket forbedrer din koncentration og mentale tilstedeværelse. Igennem koordinering af din krop og sind, korrekt vejrtrækning og koncentration kan du udvikle et stabilt center, hvorfra al bevægelse og balance udgår fra.

Det bør ikke være en overraskelse, at en sådan grad af kontrol kun kan opnås ved disciplin og dedikation til en seriøs træning over mange år. Men de langsigtede fordele ved aikidoen rækker langt ud over potentialet kun at kunne forsvare sig og strækker sig langt ind i mange andre aspekter af hverdagen for os alle sammen.

 "The most advanced thing you can do are training the basics consistently"

Find flere artikler om Aikido i boksen til højre.

Alle artikler og tekster er skrevet kun for Frederiksberg Aikido Dojo.

Praktisk info

Adresse:
Frederiksberg Aikido Klub, Bülowsvejhallen, Bülowsvej 34. 1870 Frederiksberg C

Træningstider:

Mandag 
18:30 - 20:00 Avanceret træning
20:15 - 21:15 Basis træning (Begynder)

Onsdag
17:30 - 18:30 Junior træning
18:30 - 20:00 Avanceret træning
20:15 - 21:15 Basis træning (Begynder)

Søndag 
10:00 - 11:00 Børne træning 
11:00 - 12:00 Unge træning
12:30 - 13.30 Våbentræning (Forbeholdt)

Omklædning
Herre og Dame omklædning på 1.sal. (Husk sandaler eller badetøfler)

Træning
Træning foregår i den lille sal i stueetagen.