Aikikai, en verdensorganisation

aikikaiAikikai Hombu Dojo (Hovedkvarter/hoved-dojo) – har omkring 30 Sensei´s, der alle er Shihan (7. dan og over) og som underviser meget forskelligt og med fokus på forskellige aspekter af O`Sensei´s Aikido. Derfor kan man heller ikke kategoriserer Aikikai eller Hombu Dojo som en dissideret stilart. I Hombu Dojo træner de slet og ret - bare Aikido!

Aikikai er en organisation som er officielt godkendt af den Japanske regering i 1940, hvis formål er at udbrede og udvikle aikidoen i verden og står derfor for en overordnet strategi under International Aikido Federation som er ledet af Doshu Moriteru Ueshiba, O`Senseis barnebarn og arvtager. "Kai" betyder organisation eller forening og Aikikai er et registeret trademark. I dag trænes der aikido i ca. 110 lande under Aikikai.

De fleste betragter Aikikai´s retning for at være den primære inden for aikidoens udvikling. Der er dog mange der har inkorporeret "Aikikai" i deres klub eller organisations navn. Og det er faktisk en misvisende betegnelse! Dels er der den juridiske side af sagen – at Aikikai er et registeret og ophavsbeskyttet navn. Og dels giver det ikke mening, at være en forening i foreningen. Mange bruger altså navnet enten for at viser deres tilhørsforhold eller som et tegn på originalitet eller blåstempling af deres aikido.

Selv om mange Senseis både herhjemme og i udlandet med stor umage gør sig til protektor af en bestemt stilart - er der mange divergerende træk som udviser en konstant personlig udvikling og fortolkning.

Den Aikido som trænes i Frederiksberg Aikido Klub er hovedsagligt inspireret af Doshu, Moriteru Ueshiba Sensei og Morihiro Saito Sensei fra Iwama.

Som udgangspunkt indeholder alle stilarter de samme elementer i træningen. Variationen ligger i vægtningen af forskellige aspekter af teknik, timing og bevægelse. Aikidoen som bliver undervist af Doshu Moriteru Ueshiba er generelt meget flydende og dynamisk og med meget lidt fokus på våben træning. Andre Senseis som f.eks. den nu afdøde Saito Sensei lagde stor vægt på basistræning og våbentræning med Ken og Jo.

Praktisk info

Adresse:
Frederiksberg Aikido Klub, Bülowsvejhallen, Bülowsvej 34. 1870 Frederiksberg C

Træningstider:

Mandag 
18:30 - 20:00 Avanceret træning
20:15 - 21:15 Basis træning (Begynder)

Onsdag
17:30 - 18:30 Junior træning
18:30 - 20:00 Avanceret træning
20:15 - 21:15 Basis træning (Begynder)

Søndag 
10:00 - 11:00 Børne træning 
11:00 - 12:00 Unge træning
12:30 - 13.30 Våbentræning (Forbeholdt)

Omklædning
Herre og Dame omklædning på 1.sal. (Husk sandaler eller badetøfler)

Træning
Træning foregår i den lille sal i stueetagen.